flowrider

Top 10 Waarom tieners dol zijn op cruisen!

voetbalveldje

Cruisen is’ hip en trendy’ en zeker niet alleen voor oude mensen. Tegenwoordig zijn  er veel rederijen die hun schip kindvriendelijk maken. Want wat is nog leuker om met de hele familie een mooie reis te maken, waarin iedereen het naar zijn zin heeft. Hieronder volgt een lijstje, een top 10, waarom cruisen zo leuk is voor tieners!

  1. Avontuurlijke Bestemmingen

De meeste cruiseschepen meren aan in grote steden of plaatsen waar heel veel te doen is. Ook voor de tieners zijn er genoeg leuke activiteiten en vaak hippe stranden met veel watersport activiteiten.

2. Tiener Club

De meeste tieners vinden het geweldig nieuwe vriendschappen te sluiten in een eigen club die niet toegankelijk is voor ouders. Ze kunnen hier Engels spreken met leeftijdsgenootjes en lekker chillen. Vaak heeft deze club ook nog een eigen avondprogramma en zijn er Play stations en Nitendo’s waarop gegamed kan worden. Super gezellig, deze hippe ontmoetingsplekken.

3. Sportactiviteiten

Het aanbod aan sportactiviteiten aan boord is vaak enorm. Op het bovendek is meestal een sportveld te vinden waar de jeugd kan basketballen, voetballen en/of volleyballen. Er worden toernooien georganiseerd voor diverse leeftijden, echt heel erg leuk. Daarnaast zijn er vaak nog activiteiten als tafeltennis, minigolf, wandklimmen, kabelbanen en soms is er zelfs een surfbaan ! Er zijn ook schepen waar men kan schaatsen op de ijsbaan of kan joggen rondom het schip.

4. Discotheek

De meeste schepen zijn voorzien van een prachtige discotheek met schitterende dansvloer. Ze kunnen helemaal los gaan op de muziek van de DJ tot laat in de avond/nacht.

5. Entertainment

’s Avonds zijn er vaak prachtige musicals of shows in het theater. Meestal vinden tieners dit ook leuk spektakel. Als ze hier geen zin in hebben zijn er genoeg andere dingen te doen aan boord, zoals 4D films kijken, poolen of bowlen of iets dergelijks.

6. Drankjes

Met de boardpass  kunnen de jongeren zelf drankjes bestellen. Ze hebben nergens  geld nodig en kunnen zichzelf redden met de pas. Zo kunnen ze hun eigen (alcoholvrije) cocktail bestellen aan de bar!

7  Eten

De jeugd kan gewoon culinair mee eten, maar mocht de smaak toch niet bevallen dan kunnen ze ook iets van de kinderkaart bestellen, allemaal geen probleem. Daarnaast zijn er de hele dag buffetten geopend en kan men snacks en ijs halen. Pizza slices worden vaak gretig afgenomen, wat een feest.

8. Shoppen

Voor de tieners die graag willen shoppen is het genieten. Het cruiseschip beschikt over een tiental winkeltjes, ook zijn er vaak speciale verkopen met leuke gadgets. Eenmaal aangemeerd in een leuke stad zijn er natuurlijk ook tal van mogelijkheden om lekker te winkelen.

9. Uitgaan

Er zijn een heleboel uitgaansgelegenheden aan boord. Van salsamuziek tot pianobar en karaoke tot Ierse pub, meestal met livemuziek. Vaak vinden jongeren het ook gezellig even in een bar te duiken en te genieten van de zang en dans. Ze zijn overal welkom en dat spreekt ze vaak wel aan.

10. Zwembaden

Heerlijk relaxen aan het zwembad en zonnen op het dek! Tja wie houdt daar niet van. Lekker bruin worden en ontspannen in de vele jacuzzi’s, heerlijk. Soms speelt er nog een leuk bandje bij de poolarea of is er een chille glijbaan. Heerlijk in je zwembroek of bikini genieten op het bovendek van de zon. Bij een slechte weersvoorspelling is er vaak een zwembad beschikbaar met een schuifdak. Overal is aan gedacht, geweldig!

Cruisen past dus erg goed bij de wens van tieners. Ze kunnen genieten van sport- en spelactiviteiten, zwembaden en strand en natuurlijk uitgaan met vrienden. Een cruiseschip heeft deze combinatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *