Top deck Harmony of the Seas

Cruisen met de Harmony of the Seas

De Ultieme Beleving

Harmony of the Seas
Cruiseschip de Harmony of the Seas

Afgelopen weekend heb ik mogen kennismaken met het nieuwste en grootste cruiseschip ter wereld van de Royal Caribbean, de Harmony of the Seas! Een schip met veel fun en top-entertainment aan boord, hoe cool is dat?

Een waanzinnige cruise-ervaring waar ik enorm van heb genoten! Afgelopen dinsdag 24 mei 2016 lag het schip in de Rotterdamse haven aangemeerd en was er vanuit Nederland terecht een enorme belangstelling voor dit bijzondere schip. De Harmony of the Seas is een indrukwekkend familieschip vol luxe en dat helemaal van deze tijd is, een aanrader dus. In dit blog treffen jullie een korte kennismaking aan met dit enorme schip. Wil je meer van dit schip zien of weten, volg me dan op de social media kanalen waar ik de komende tijd nog veel foto’s en video’s van het schip zal posten. Hierin zal ik jullie proberen mee te nemen in mijn ultieme beleving van dit cruiseschip, dat boordevol zit met leuke dingen, prachtige kunstwerken en nieuwe snufjes!

Een Hip Cruiseschip

Pooldeck
Pooldeck met zwembad en jacuzzi

Aan boord van dit indrukwekkende cruiseschip tref je de allernieuwste technologie aan. Het begint al met online inchecken, er is een robotbar en er zijn glijbanen met lichteffecten. Het schip beschikt over de snelste WiFi verbinding op zee (VOOM), virtuele balkons in de binnenhutten en een digitaal dashboard waar het schip op social media te volgen is. Daarnaast ontbreekt er natuurlijk niet een eigen App van het schip. Met moderne borden wordt ook het dagprogramma en vaargegevens  weergegeven. Kortom een schip dat ook zeker bij het jeugdige publiek helemaal in de smaak zal vallen! Een luxe familieschip voor alle leeftijden, echt schitterend, aan alles is gedacht.

Party On

Als het schip vertrekt en de hoorn drie maal geblazen heeft, dan begint vaak het vertier op een cruiseschip! Je kunt een gokje wagen in het casino of een drankje halen in een van de vele barren/clubs  met livemuziek. In de Royal Promenade, de hoofdstraat van het schip, zijn ook nog vele activiteiten zoals de 90’s Streetparty, ontmoetingen met Dreamworks figuren en Karaoke. Het hoogtepunt op de Harmony of the Seas is toch wel de Broadwayshow Grease in het grote theater. Een waanzinnige musical met zang, dans, humor en live muziek. Het fabuleuze orkest begeleidt de cast vanachter de schermen. Zo’n geweldige productie maak je alleen maar mee op de allergrootste schepen van de Royal Caribbean!

Grease
Broadway Show Grease

Op de ijsbaan kun je genieten van een holiday-on-ice-achtige ijsshow, genaamd 1887. Met prachtige decors en muziek wordt er een geweldige ijsdansshow neergezet. Mijn avond kan niet meer stuk…dit is waar mijn hart sneller van gaat kloppen hoor.. super gedaan!

Ice Skating show
Ice Skating Show StudioB

Glijbanen en Chillen

De jeugd gaat meestal helemaal uit hun dak als ze glijbanen zien. De Harmony of the Seas is één van de eerste schepen (er volgen meer) van de Royal Caribbean die beschikt over glijbanen. Dit is een echte meerwaarde voor met name de kleintjes die aan boord zijn. Ze kunnen kiezen uit een drietal spectaculaire waterglijbanen met speciale lichteffecten.

The Perfect Storm
Glijbanen de Perfect Storm

Voor de wat grotere kinderen is er de spannende ‘Ultimate Abyss’. De paarse glijbanen aan de achterkant van het schip met de enorme vissenkop waarbij je op een matje vervolgens tien verdiepingen naar beneden suist.

IMG_6642
Thrilling glijbanen de Ultimate Abyss

Kinderen hebben in elke leeftijdscategorie hun eigen ruimte/ontmoetingsplek met diverse jeugdactiviteiten. Er is zoveel te doen en te beleven… ze kunnen in de draaimolen, klimmen op een enorme klimwand, surfen op een surfsimulator, zwemmen, midgetgolfen, tokkelen, schaatsen, tafeltennissen en voetballen op een sportveldje. Een complete vakantie waar het ze echt aan niets ontbreekt. De tieners kunnen lekker chillen in hun ontmoetingsplek waar geen ouders mogen komen en vermaken zich ook prima in de discotheek, karaoke bar of ArcadeRoom. Vrienden maken op een cruiseschip is dus een makkie, ondanks de vele nationaliteiten aan boord.

Ontspanning

Central Park
Central Park

Voor de wat minder avontuurlijke gasten is er natuurlijk ook genoeg te beleven op de Harmony of the Seas. Je kunt, net als bij de andere cruiseschepen uit dezelfde klasse (de Oasis en Allure of the Seas) genieten van een heus park aan boord, Central Park . In een eerder blog heb ik daar over geschreven. Toen was het nog een raadsel voor mij hoe de echte vlinders daar terecht zijn gekomen. Inmiddels heb ik antwoord op dit mysterie. Het is namelijk zo dat in het vlinderseizoen de vlinders op het eiland St. Maarten in de Caribbean met grote aantallen naar binnen vliegen. Ook treffen ze er regelmatig vogels aan en er is zelfs ooit een echte flamingo gesignaleerd, wat bizar zeg! De komende tijd zal het schip zich tot oktober in het Middellandse Zeegebied  bevinden, dus ik denk dat er voorlopig nog geen vlinders zijn te spotten.

In Central Park kun je lekker in de open lucht wandelen en het geeft toegang tot een wijnbar, luxe shops en rustige eetgelegenheden. Ook zijn er gezellige buitenterrasjes te vinden. Een ware ontdekking om even lekker tot rust te komen na een drukke dag of even lekker te genieten van een heerlijk glas wijn of champagne.

Denk je toch dat dit schip te druk is? Valt mee, de mensen verspreiden zich door de vele activiteiten prima over het schip. Er zijn genoeg liften aan boord en alles staat duidelijk aangegeven. Het schip heeft een enorme capaciteit, dus het zal reuze meevallen.

Genieten

Een andere ruimte om je even lekker terug te trekken is het Solarium. Een rustige plek, alleen voor volwassenen, met veel lounge stoelen en een extra grote jacuzzi. Voor schoonheidsbehandelingen en wellness kun je genieten bij de Vitality Spa. Een prachtig ingerichte ruimte waar je helemaal in de watten kan worden gelegd. Als sporten ontspanning voor je is, dan is er een groot Fitness Centrum of kun je lekker buiten gaan wandelen/ joggen op de joggingtrack.

Het hele schip valt trouwens op door zijn wonderschone kunst en vele quotes verspreid over het schip. Als je de trap neemt i.p.v. de lift kun je genieten van de meest bijzondere werken. Deze ‘kunstroute’ zoals ik die noem is inmiddels al een vast programmaonderdeel geworden van mijn cruises met de Royal Caribbean, want wat is dat toch bijzonder in alle drie schepen van de Oasis klasse! Prachtig!

 

Dineren in je eigen stijl

Diningroom Wonderland
Diningroom Wonderland

Bij vakantievieren hoort natuurlijk ook lekker eten! Er zijn vele mogelijkheden om te dineren op dit schip. In het hoofdrestaurant worden verrukkelijke á la carte maaltijden geserveerd en is mijn favoriet. Daarnaast zijn er nog vele prachtig ingerichte specialiteiten restaurants aan boord met ieder zijn eigen unieke karakter, waar je dan wel iets extra’s voor moet betalen. Dus een avondje Italiaans, Aziatisch of Amerikaans of je wanen in Wonderland ligt ook binnen handbereik. Misschien leuk om iemand hiermee te verrassen als je iets te vieren hebt. Mocht je een keertje een snelle hap willen dan kan dat natuurlijk in de vele buffetrestaurants, alles is mogelijk!

Silk
Silk Diningroom

Het verblijf

Het cruisen met de Harmony of the Seas overtreft ieder luxe resort, dat durf ik met zekerheid te zeggen.  De ruime hutten zijn zeer comfortabel en hebben allemaal een (virtueel) balkon. De hutten zijn er in vele afmetingen en de bedden slapen werkelijk fantastisch! Het is echt een schip voor iedereen, jong en oud.

Mocht je ook belangstelling hebben voor de Harmony of the Seas ofwel een ander schip van de Royal Caribbean dan kun je het beste even contact op nemen met AMCA  , de Nederlandse vestiging van de Royal Caribbean. Daar zitten mensen die je zeker goed op weg kunnen helpen. Mocht je nog vragen hebben over dit fantastische schip de Harmony of the Seas dan hoor ik het graag…leuk!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *