Allure of the Seas

10 Redenen om te gaan cruisen

Vaak is het lastig om ieder jaar weer een leuke en originele vakantie te bedenken. Daarom heb ik 10 redenen gevonden om eindelijk eens een keer die droom waar te maken en te gaan cruisen.

1 Je hebt iets te vieren

Dit is natuurlijk één van de leukste redenen om te gaan cruisen. Een verjaardag of een jubileum kan aan boord prima gevierd worden. Met livemuziek, mooie kleding, luxe diner en een leuke fotoshoot kan jullie dag niet meer stuk.

2 Je wilt met een gezellige groep een reis maken

Aan boord zie je vaak hele families (ouders, kinderen en kleinkinderen). Ook met vrienden is het super gezellig om even een paar dagen weg te zijn. De sfeer op een cruiseschip is hier ideaal voor.

3 Je bent minder valide

Heel veel cruiseschepen zijn uitstekend ingericht voor minder validen. De speciale kamers zijn goed ingericht en door de vele liften is het makkelijk je te verplaatsen. Er is genoeg te doen aan boord, je kunt ook aan land gaan maar is natuurlijk niet verplicht.

4 Je wilt graag een vakantie waarbij tieners het ook leuk hebben en graag mee willen

Dit is bij veel gezinnen een lastig punt. Tieners willen niet meer met hun ouders mee op vakantie. Een cruise vinden ze daarentegen erg chill en ik weet zeker dat ze mee gaan. Er is volop vertier en er zijn in vakantieperiodes erg veel leeftijdsgenoten aan boord wat het erg gezellig maakt. Let wel even op of het betreffende schip kindvriendelijk is, want dat zijn ze niet allemaal.

5 Je houdt van wereldreizen en veel dingen zien

Een cruise vakantie is ook erg geschikt voor de actieve vakantieganger. Je ontdekt vaak zeer bijzondere plekken. Er is dus heel veel te doen en te zien. Bijna iedere nacht verplaatst het schip zich naar een nieuwe avontuurlijke bestemming.

6 Je bent uitgekeken op ieder jaar hetzelfde, je wilt iets anders

Ben je ook zo zat van ieder jaar hetzelfde huisje of dezelfde camping of hetzelfde land?  Dan is het tijd voor iets anders! Een cruise vakantie is meestal ‘all inclusieve’… moeders heeft dus ook echt vakantie!

7 Je houdt van entertainment, muziek en een feestje

Een cruise vakantie is toch wel een feestelijk gebeuren. Er is veel entertainment aan boord en iedere avond kun je heerlijk uitgaan. Als je hiervan houdt dan moet je er rekening mee houden dat een cruise vakantie dan best wel intensief is 😉

8 Je wilt je makkelijk kunnen verplaatsen

Je hoeft geen lange autoritten te maken om iets te bezichtigen. Het cruiseschip vaart meestal ’s avonds en ’s nachts naar een nieuwe bestemming. Daar ga je lopend de omgeving verkennen, neemt een taxi of je gaat met een leuke excursie mee.

9 Je wilt geen stress tijdens je vakantie

Het is de meest comfortabele reis die er is. Cruisen is erg relaxed en alles is goed geregeld. Het personeel is uiterst vriendelijk en weet iedereen goed te vermaken. Absoluut geen stress dus… en anders is er altijd nog een wellness aan boord waar je heerlijk kunt ontspannen.

10 Het culinaire genieten

Aan boord zijn vaak vele restaurants met een uitstekende kwaliteit. Drie- of vier- gangen in het hoofdrestaurant of geniet en van een heerlijk buffet. Het kan allemaal en het is meestal tot in de puntjes verzorgd.

Genoeg redenen dus om eens op zoek te gaan naar een  leuke cruise. Januari is de maand om een reis te boeken. Het is nu dus de tijd om die heerlijke cruise te plannen! Mocht je vragen hebben stel ze gerust, wie weet kan ik ze beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *