Ibiza stad

We are going to Ibiza !

We are going to Ibiza !

Dit gevoel overheerste deze zomer hier in huis. Voor het eerst twee (!) weken op een cruiseschip… heerlijk! Vanuit Southampton  (UK) begonnen we de reis met twee dagen op zee, over de Atlantische Oceaan, op weg naar de Middellandse Zee. Wat een avontuur zeg! Het was super spannend om de, in de scheepvaart beruchte  Golf van Biskaje, te passeren met windkracht 9 en een woeste zee. Dit is voor een schip als de Anthem of the Seas gelukkig helemaal geen probleem. Indrukwekkend hoor, hoe zo’n gloed nieuw schip de baas is over de golven. Met enorme stabilisatoren onder water wordt het schip (met ruim 4200 passagiers aan boord) prima in balans gehouden en voel je dus bijna niets, alleen maar een kleine deining. Na een heerlijke week met stops op Gibraltar, Malaga, Monaco en Mallorca.. op naar Ibiza! Wat een prachtig en veelzijdig eiland is dat zeg! Het beroemde party-eiland  met veel dance music, en superclubs heeft een enorme aantrekkingskracht bij jongeren over de hele wereld.

straatjes Ibiza

Gelukkig heeft het eiland veel meer dan alleen maar feesten. Ibiza stad is werkelijk prachtig met een erg mooie haven met luxe jachten. Boven op een heuvel bevindt zich de oude stad, Dalt Villa. Erg leuk om hier even rond te wandelen en foto’s te maken van het adembenemende uitzicht. In de binnenstad raak je niet uitgekeken in de smalle witte straatjes en leuke winkeltjes in Bohemian- en Hippie-style. Een stoere lifestyle die niet misstaat op Ibiza. Gouden en zilveren tattoos, prachtige armbanden, beach-fashion en met franje versierde hoeden en laarzen bepalen het straatbeeld, prachtig! Op het eiland zijn ook vele hippie markten die je kunt bezoeken, dit is zeker een aanrader!

hippies

De stranden rond Ibiza stad (oftewel Evissa, zoals de locale bevolking het noemt) zijn druk maar wel erg mooi. Op het cruiseschip werd bij onze tienerjeugd al snel duidelijk dat we Bora Bora, werelds beroemdste strandbar, niet mogen missen! In deze populaire bar in  Playa d’en Bossa wordt ons de speciale feestsfeer van Ibiza wel duidelijk. Onder de hete zon, op het strand, een DJ met een feestende en dansende menigte, schitterend! Vooral techno, house en trance muziek is hier erg populair. Bora Bora Ibiza

Ibiza…een ideale plek voor het echte hippie- en strand-feestgevoel! Ik ga zeker een keertje terug om het eiland nog beter te verkennen. Het klimaat is heerlijk en het geeft je werkelijk een Love, Peace, Freedom, Harmony and Happiness gevoel! Are you going to Ibiza?

straatkunst Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *