Genua

Combinatie autovakantie en cruisen

Een  autovakantie met een cruise combineren, heb je daar al eens aan gedacht? Het is echt een aanrader en inmiddels onze favoriet! Vooral in de zomermaanden is dit heerlijk,  drie weken met de auto op pad,  waarvan 8 dagen op een (kindvriendelijk) cruiseschip.

Zo zijn we een paar jaar geleden op een cruise geweest vanuit Genua, een prachtige havenstad in Zuid Frankrijk. We zijn twee weken voor de cruise al vertrokken met de auto naar het zuiden en hebben een leuke route uitgestippeld richting de Middellandse Zee.

Als eerste bestemming zijn we naar Phantasialand gereden, een heel leuk attractiepark net over de grens bij Keulen in Duitsland. We verbleven  een aantal nachten in Ling Bao, het Aziatische themahotel aan de rand van het park. We hebben genoten van alle belevenissen, shows en achtbanen er is echt van alles te doen. Als je aan het eind van de dag  moe bent kun je in dit hotel heerlijk relaxen of nog even zwemmen.

Phantasialand

 

Na deze pret gingen we weer op doorreis op weg naar Zwitserland. Daar hadden we een hotel geboekt aan het meer bij de berg Pilatus, vlakbij de stad Luzern. Met een treintje de bergen in en genoten van leuke wandelingen met mooie vergezichten en de wonderschone natuur. Echt een schilderachtig plaatje en wat is het toch heerlijk om de frisse berglucht op te snuiven.

pilatus

De prachtige oude stad Luzern is zeker ook een bezoek waard. Door de stad stroomt de rivier de Reuss die de stad opsplitst in een oude en nieuwe stad, die weer verbonden zijn met bruggen. Luzern is herkenbaar aan zijn leuke watertoren en de houten brug met bloemen. Een plekje veroveren op het terras aan het water is zeker de moeite waard. Er zwemmen zwanen voorbij en er kan er heerlijk gegeten worden.

Luzern

Vervolgens op naar het laatste avontuur, de cruise vanuit Genua. Bij aankomst eerst de prachtige stad verkennen en de volgende dag aan boord! De meeste rederijen willen dat je minimaal een dag van tevoren op plaats van bestemming bent, want je vlucht zal maar vertraging hebben of je zal maar autopech krijgen…. Het schip wacht echt niet op je, dus wees op tijd! We hebben een schitterende West Middellandse Zee cruise gemaakt, met als hoogtepunt het eiland Corsica met zijn gemoedelijke sfeer en prachtige strand.

De combinatie van autovakantie met cruisen is dus echt super leuk. Je hoeft geen vlucht te boeken en je kunt in je eigen tempo naar de vertrekhaven reizen. Met je gezin lekker Europa ontdekken met als hoogtepunt de cruise!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *