Central Park

Central Park

Relaxen aan boord in Central Park

Een cruiseschip druk? Nee hoor, er zijn genoeg mooie plekken aan boord waar je heerlijk kunt relaxen. Zo is er op de twee grootse cruiseschepen van de wereld (de Oasis of the Seas en de Allure of the Seas) een open lucht park aangelegd met de naam Central Park. Central ParkHet is het eerste levende park op zee met de lengte van een echt voetbalveld, een nabootsing van het beroemde Central Park in New York. Je kunt hier lekker wandelen, lezen, terrasje pakken, kunst kijken muziek luisteren, of een hapje eten. In het park is het vaak rustig, er staan vele bankjes en je hebt het gevoel dat je op een zomerse dag in een prachtige stad bent. Er groeien meer dan 12000 planten en bomen en het bamboe reikt wel zeven meter hoog. Waanzinnig mooi gemaakt!

Ligging Park

Central ParkHet park is gelegen op het midden van het schip, op dek 8 en reikt tot dek 16. Central Park is dus wel open maar het heeft geen uitzicht op zee. Rondom zie je meer dan 200 hutten met een balkon. Wil je het park van boven bekijken dan kan dat vanaf het bovenste deck, het Sportdeck op de 16e verdieping. ’s Avonds is het park sfeervol verlicht en kun je genieten van prachtige livemuziek. Een super elegante plek waar je lekker kunt wegdromen.

Mysterie

Vlinders in Central Park

Wat mij trouwens het meeste verbaasde was dat je vogels hoort (uit de speakers denk ik) en dat er echte vlinders rondvliegen in Central Park! Hoe het kan dat ze niet wegvliegen of wegwaaien door de wind is echt een raadsel. Zouden ze iedere dag nieuwe vlinders uitzetten? Of zijn ze aan het eind van de week allemaal weg? Het blijft voor ons een mysterie!

4 gedachten over “Central Park”

  1. Je schrijft leuke blogs en geeft echt leuke tips!
    Wij hebben diverse cruises gedaan, maar we zijn nog niet op deze schepen geweest. Het lijkt me ook wel heel leuk om dit te ervaren: wandelen in zo’n park op zee! Ik hou het in gedachten

    1. Yes Jeff, you can find them on the three biggest cruise ships of Royal Caribbean (Oasis class)
      On the topdeck of the Solstice class ships of Celebrity cruises you can find real grass, that’s also amazing !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *